Лесни шоколадови мъфини без глутен с крем за пудинг


Никога не бихте повярвали, че тези разкошни сладки шоколадови мъфини са без глутен, но са!

Тази рецепта ни е любима. Вкусните мъфини с крем за пудинг са чудесни за хора, които ограничават приема на глутен, чудесна закуска за децата в училище и вкъщи, подкрепа за офиса с колегите, за пикник или пътуване. С чаша мляко или кафе, а защо не и двете, мъфините са удобен, лесен и много вкусен вариант в стремежа ни към разнообразие в храненето.


Продължете, опитайте ги ...

Необходими продукти:


За кексовата смес:

  • 1 пакет  безглутеново брашно за шоколадови мъфини с крем за пудинг CELIKO г
  • 2 яйца
  • 100 мл масло
  • 40 мл вода

 

Крем за пудинг:

  • 30 г крем за пудинг – има в опаковката на брашното за шоколадови мъфини с крем за пудинг Celiko
  • 100 мл вода
Можете да включите и децата. За тях кухнята е вълшебно място, където съставките се превръщат във фантастични ястия. Те с интерес ще наблюдават и участват в създаването на шоколадов мъфин, а друг път – на вкусна питка или плодова салата. Брашното, яйцата, маслото и млякото, взети самостоятелно, не предизвикват кой знае какъв интерес в тях, но превръщането им в кексчета, бисквитки и куп други вкусни неща е съвсем друго нещо и има различен ефект върху децата.


Начин на приготвяне:


Мъфини:

Изсипете съдържанието на плика в съд, добавете яйцата и водата, разбъркайте всичко заедно. Накрая добавете масло. Разбъркайте сместа с миксер за около 3 минути.

След това с лъжица разпределете равномерно 3/4 от така приготвената смес  в 12 формички (има ги в кутията със сместа за мъфини). Разстелете крема и покрийте с останалата смес. Поставете тестото във фурна, загрята до 180 ° C и печете 15 минути. Извадете и охладете върху решетка.


Крем:

Изсипете сухата смес крем за пудинг във висок съд и налейте водата. Разбивайте с миксер за 3-5 минути, докато консистенцията стане плътна. Оставете настрана за 2-3 минути, преди да използвате в мъфините.

Най-накрая по желание може да декорирате готовите мъфини и с разтопен шоколад.Пожелаваме Ви добър апетит!